Thursday, July 19, 2007

Husbesiktning gone bad...

Har vi nå otur med sommarhusletandet eller???
Idag var vi och besiktade VÅRAT torp. Det var VÅRAT och vi älskade det. Besiktningsgubben och min sambo gick ner i källaren som första steg i besiktningen. (Vi visste inte ens att det fanns källare, torpargrund hade mäklaren sagt..)
Jag väntade med fjärilar i magen utanför ytterdörren. Så kommer de upp. Besiktningsgubben förklarar för mig: "Den gamla husgrunden som nu efter utbyggnaden går i princip mitt under huset, den är helt av. Vi snackar inte små sprickor, vi snackar jag stack in huvudet in under och lyste på vardagsrumsgolvet som underifrån var täckt med mögel/svamp. När utbyggnaden gjorden -96 så har man underminerat den gamla grunden. Därför lutar nu vissar delar av huset. Därför passade inte den nya ytterdörren i hålet, utan dörren är nerslipad i ena sidan.
Trossbottnen som ska skydda isoleringen mot råttor och andra skadedjur, den hängde som hängmattor under huset. Inte stadgad någonstans.
Vid utbyggnad av fasaderna runt om har man inte satt ut fönsterbläck/plåt över gliporna mellan fönster/gammal vägg. Tio års regnvatten, rakt ner i isoleringen. Samtliga ytterväggar behöver alltså rivas. Samtliga golv behöver brytas upp, så den gamla husgrunden som rasat kan forslas ut och sedan riktas om och lägga ny grund....
Fick ni huset gratis, så vore det en sak.
Vill ni avbryta besiktningen så tar jag endast timtaxa för detta? Visst, jag kan fortsätta, men liksom det....."

Guess what? Vi avbröt.

*
Drömmen krossad. Tillbaka på ruta 1 i denna stads finaste men också varmaste jävla lägenhet med takterass med stans vackraste sjöutsikt men också med tusen jävla mördarstora spindlar samt jordens alla fiskmåsar och duvor och deras avföring att ligga och sola i. Med två missar som jag gärna hade skänkt friheten som finns i skogen men som nu får nöja sej med 2 kattpelare och 2 bajslådor ett bra tag till.

Jag är så jävla trött på stan. Redan. Jag är så jävla trött på att vara ensam och längta HEEEEM hela jävla tiden. Fan va jag svär förresten.

Jag är så ledsen. Drömmen krossad. Undrar när vi hittar ett annat hus... undrar över så mycket nu...

Småchock & förvirring. Jag hade ju redan flyttat in. In my mind.

1 comment:

Anonymous said...

varfor inte:)